14 Oct 2020

U HRVATSKOJ NOVIH 748 ZARAŽENIH

Prema informacijama koje je jutros saopćio Nacionalni stožer, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 748 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga je 221 novozaraženi iz Zagreba.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutno iznosi 3.210, uključujući 441 pacijenta na bolničkom liječenju i 27 pacijenata na respiratoru. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe.

Najveći broj zaraženih od početka pandemije koronavirusa zabilježen je u Zagrebu, a zatim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, piše hrvatski portal Večernji list.

Od 25. februara 2020. godine, kada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj koronavirusa, do danas je registrovano 21.741 zaraženih. Od tada su preminule 334 osobe, a oporavilo ih se 18.197, od čega 308 u posljednja 24 sata.

U Zagrebu je nedavno donesena odluka da je nošenje maski obavezno i na otvorenom, kao i da se obustavljaju sve posjete korisnicima domova za starije.

Nove mjere određene su i za ugostitelje i svadbe, te razmak između stolova u ugostiteljskim objektima mora biti najmanje tri metra, razmak između gostiju metar i po, a stajanje i plesanje u ugostiteljskim objektima je zabranjeno.

Radno vrijeme je i dalje ograničeno do ponoći, a na sva mjesta gdje bude prisutno više od 50 ljudi dolazit će COVID-redari.
Tagged under

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…