07 Oct 2020

Iz mitropolije crnogorsko primorske potvrđeno je da je 82-godišnji Amfilohije od subote bio u kućnoj izolaciji, te da je bio pod neprekidnim medicinskim nadzorom

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitvan je na koronavirus i nalazi na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske kazali su da je Amfilohije u utorak bio u cetinjskoj bolnici “Danilo I” radi rutinske zdravstvene kontrole, nakon što je prethodne dane proveo u kućnoj izolaciji i pod ljekarskim nadzorom.

“Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim i bez značajnijih poteškoća, a on se lično dobro osjeća, COVID test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je on prevezen u Klinički centar Crne Gore. Tamo će zbog povoljnijih uslova liječenja biti smješten sve dok traje infekcija”, ističe se u saopštenju.

Iz Mitropolije su kazali da je opšte mišljenje ljekara da je Amfilohijevo zdravstveno stanje stabilno i pod kontrolom.

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…