18 Oct 2020

DISTRIKT BIH: OTVORENA MANIFESTACIJA "MJESEC KNJIGE"

U organizaciji Udruženje ljubitelja umjetnosti Brčko distrikta i u partnerstvu sa Bibliotekom i predstavljanjem autora iz Banjaluke započela je manifestacija Mjesec knjige.

Književnik Stevo Grabovac brčanskoj publici je predstavio roman pod nazivom „Mulat albino komarac“ koji prati odrastanje jedne generacije tokom proteklog rata. Radi se o romanu koji je bio u najužem izboru za NIN-ovu  nagradu.

Adnan Šehić profesor bosanskog jezika i pisac je predstavio svoju zbirku priča pod nazivom „Fudbalske priče“ koje prema riječima autora govore o jednom drugačijem odrastanju u vremenu tokom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Brčacima su predstavljene i dvije zbirne kratkih priča koje su nastale iz pera Milanke Blagojević, a koje govore o svakodnevnim temama koje zanimaju sve nas.

Zbog pandemije, Mjesec knjige ove godine neće imati regionalni karakter, tako da će učešće uzeti poznati autori iz Bosne i Hercegovine i zavičajni pisci iz Brčkog

U sklopu manifestacije publici će se predstaviti i Damir Imamović, Lamija Begagić, Senka Marić i Boris Marić.

Last modified on Sunday, 18 October 2020 10:18
Tagged under

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…