11 Oct 2020

(ČAK) ŠTAVIŠE, VAS JE SVE MANJE I MANJE

Došao još jedan vikend, dva dana odmora ali neda šejtan mira.

Taman kada sam se ispružio telefon zazvoni. Ko bi drugi...? Hazim, poruka, provokacija.

"Hej, čuo sam da te prozivaju za neki plenzam, plinzam, plenizam, ne znam ni ja kako se to kaže, piše. Nešto si opasno u tekstu nekom pogriješio."

VEZANI TEKST: ŽELITE BITI POLTRON - BUDITE DIO NJIH

Eto, kad ti Hazim piše o grešci, možeš mislit koliko je sati. Hazim koji nikad riječ dobrog nije napisao, čovjek koji nikada nije na loše prstom ukazivao nego je uvijek trčao i mahao zastavom.

Odgovorih mu kratko: "Ako je moja jedina greška pleonazam a njihova sve ono što sam ja napisao, ja sam "čak štaviše" spreman da ponovim tu grešku jer njome neću nikome nauditi. A svi ti kritičari koji ne izlaze iz zadnjice onima koji prave katastrofalne greške i prodaju narod za siću, mogu fino da nastave to i dalje da rade što se mene tiče. U suštini, njihovo prebivalište je oduvijek bilo tamo nego eto, ponekad izađu kad šefovima zagusti pa odluče ispustiti zrak. Tada su ti poltroni neizmjerno kreativni pa se posluže i Google-om."

Šta će Hazim, prosječni glasač SDA, ništa jadan ne skonta pa mu ja nastavi objašnjavat da je ta jedna riječ viška problem. Problem je što ima isto značenje pa je zato preporučljivo da se izbjegava u BOSANSKOM JEZIKU. Napisao sam ČAK ŠTAVIŠE a trebalo je samo ŠTAVIŠE.

Ipak, bolnije je čovjeku to što se taj vrli stručnjak usredotočio na to da traži jezične greške u mom pisanju. Prije nego što je išta uradio, trebao je da stavi prst na glavu i shvati da će tom prozivkom sam sebe ugraditi u taj tekst i sam sebe postaviti tamo gdje mu je mjesto, s poltronima. On je trebao objektivno da sagleda činjenice o kojima je pisano, argumente koji su iznešeni, pogleda dokument koji je predočen, a ne jadan kao pravi poslušnik je pohrlio da nađe jezičku grešku.

Kad završih upitah Hazima jel išta shvatio, odgovori mi: Čak štaviše sam se još više pogubio!

Last modified on Sunday, 11 October 2020 16:11
Tagged under

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…