03 Oct 2020

Pod golim nebom se probudih čuvši na pojačanom televizoru stare majke riječi novinarke: "...odlaskom u Banjaluku Izetbegović je dopustio i odobrio da se vlast sa države prenosi na etno lidere."

Kao da mi se ono nebo okrenulo i po ko zna koji put sam, u sebi, morao da pitam: "Dokle narode, dokle ćete biti naivni i glasati za ove (krimo)nacionaliste koji se jednom te istom retorikom bave sve ove godine samo da bi zadržali vlast?!"

Okrenuh se na drugu stranu odmahujući glavom jer nemam više želje da se bavim Bakirovim glupim izjavama i radnjama kad na telefonu ugledah poruku od Hazima u kojoj piše: "Selam, vrijeme je da odu ovi više s vlasti!"

Ma jel, palo ti sada na pamet da trebaju otići moj Hazime. A Hazime, kad ti se to govorilo ti veliš da je SDA Alijina stranka i da prvog predsjednika ne bi nikada izdao.

Moj Hazime, predsjednik je njima ostavio zdravu stranku, čak štaviše, Žutog je skrivao od kamera kao i njegovu "ljepšu" polovinu jer je znao da ne vrijede. A ti moj Hazime, si trčao i mahao još zastavom da oni dođu na vlast.

E moj Hazime, nisu njima vrijedni ni djeca Šehida, ni majke Šehida pa ni sami Šehidi kad oni samo na vlast misle. Njima ni država više nije potrebna, oni su dovoljni sami sebi.

Jeste moj Hazime, vrijeme je da odu i sami to u svom predizbornom sloganu kažu. Prodali su nas, prodaju nas, ko god ne misli njihovom glavom ili ima drugačije mišljenje, po njima, treba ga ubit ili u najboljoj varijanti tisnuti ga s puta pa da izgleda kao da je saobraćajna nesreća.

Nisam mogao ostati hladan, digao mi je živac, morao sam mu napisati svoje mišljenje o Bakirovom SDA u kojem se grabi i šakom i kapom. A onda me opet čačnuo porukom za 'stranku punu djece...':"Pa šta ti misliš da su ova djeca alternativa, ne znaš ba ti...!"

Odgovorih mu sa apetitom: "Znaš da nisam ni u jednoj stranci, znaš da volim Bosnu i znaš da sam spreman na sve za svoju državu. Nisam se prodao, neću se prodati kao ti i mahati zastavom jer mi je SDA u Brčkom riješila neke dugove, moj dignitet vrijedi mnogo više!

A ta djeca, ne da su alternativa, oni su budućnost ovog grada. Ta omaladina, ma Hazime... pojedinačno su školovanija od komplet SDA u BiH, a vidi ko ti je sada u SDA Brčko! Ljudi koji samo gledaju svoje interese, nepismeni, doslovno s večernjom školom i tašna mašna fakultetima kako je to njihov "lider" volio da kaže, a i sam je neku diplomu dobio od takvog fakulteta. Da, za tu djecu koja su izabrala ovaj grad i ostanak u njemu. Ne, ovim nepismenim koji su i u toku rata zarađivali na izbjeglicama prodajući kafu, cigare, naplaćujući razgovor telefonom izuzetno masno... a jedan takav ti sjedi na mjestu Šefa Odjeljenja moj Hazime."

"Nego, poselami svoje i reci im da ih razumijem..."

Ugasih telefon, okrenuh se na leđa i rekoh u sebi: "Vrijeme je da odu!"

Last modified on Sunday, 04 October 2020 10:08

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…