30 Sep 2020

SLUČAJ REDOVA TODIĆA: Džaba nam Univerziteti, džaba nam profesori, doktori prava, Ustav BiH...

Džaba nam Univerziteti, džaba nam profesori, doktori prava, Ustav BiH kada bosanci imaju vlast sa inteligencijom ili IQ manjom od redova Todić Vasiljka.
Redov Todić, poznati svjedok sa Balkana. Sudeći po njegovim izjavama, na više mjesta je bio u istom momentu. Analizirajući njegove izjave, jadnog redova Vasiljka Todića rodom iz Lopara tukla je kompletna 108./215. brčanska brigada.

I pored silnih tortura kojima su mu nanošene teške povrede novinama čak i šamarima, redov Vasiljko Todić se sjeća i imena svih koji su mu nanosili bol. Dobro, ne baš svih, nekima je znao samo nadimke i šta su "imali na sebi od odjeće". Čak u svojim izjavama govori da je sam sebi htio oduzeti život i kao super junak u tolikom delirijumu kad želi uzeti sebi život zapamtio sva imena, komade odjeće i nadimke ljudi koji su mu nanosili bol.
Iz kojeg razloga ne štima priča redova Todića? Vjerovatno je razlog stid zbog onoga što su njegovi saborci činili u Luci, Batkoviću, DTV Partizanu, SUP-u Brčko... i ostalom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kako kaže tvorac ideje o nebeskom narodu, akademik SANU Dobrica Ćosić:

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno". - srpski otac Dobrica Ćosić

No, manje bi trebala da nas vrijeđa (ne)inventivnost ovog svjedoka, znaju pravnici, medicinski experti, psiholozi i drugi sudionici da priča ne štima. Više treba da nas vrijeđa i užasno boli istina da oni koji se busaju u prsa da brane svakog građanina, svaki pedalj ove zemlje, Ustav Bosne i Hercegovine... ipak ništa ne čine. Znaju i obični građani da ova zemlja nema niti stručnjaka, a ako koji sebe smije tako nazvati onda su indolentni, inferiorni ili pak, samo šute za rad interesa koje ostvaruju preko stranke i njenih koalicionih partnera s one strane.

Ta indolencija u tih velikih Bošnjaka nas je dovela i do procesa da nam se bivši borci Armije BiH brane pred Sudom BiH, zbog legalne akcije, legalnog kontranapada i oslabađanje okupiranog djela teritorije na Boderištu. Treba pogledati istini u oči i reći da smo izabrali interesdžije i nesposobnjakoviće.
Jer, kada su nam trebali Smajo Omerović, Jasmin Huskanović - Binda, Admir Rizvanović - Talon, Asmir Tatarević, Galib Hadžić, Osman Osmanović... nismo ih pitali - Mogu li oni? Oni su pristupili odbrani svog naroda bez pitanja pa čak i maloljetni.
A njihova borba, Bošnjacima sa polugama moći, ne vrijedi ništa. Pustili su ih kao štetu niz vodu, izdali ih i prodali za sitne interese.
Moj narode, dok je redova Todića, koalicioni partneri bošnjačkih moćnika će biti siti, sretni i veseli u izjednačavanju ratnih zločina na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Last modified on Wednesday, 30 September 2020 18:03
Tagged under

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…