30 Sep 2020

Kako iskoristiti naivnog Bošnjaka za "Dan Bošnjaka"

Nakon što je Udruženje porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka objavilo saopštenje u kojem pokušava obilježavanje "Dana Bošnjaka" te video uradak sa istog događaja pretvoriti u politički predizborni marketing stranke Narod i Pravda te od njih traži uklanjanje sadržaja sa interneta, nemoguće je za moralnu i objektivnu osobu ne reagovati na ovakav vehementan postupak pomenutog udruženja.

Kome odgovara da za "Dan Bošnjaka" pokaže pravu političku neučtivost, spremnost da iskrivljenim tumačenjem blati drugog Bošnjaka, zloupotrebom moći primora bilo koje udruženje koje drži u šaci da ispod njihovih skuta napiše po koju laž i postavi sebe ispred cijele nacije koju navodno brani.

[yt_module module="Zira" ]

Znamo kako brani, obećavanjem da će zaposliti, obećanjem da će "popeglati utroške sredstava" i to čak nekih 50 000 KM novca svih građana koje su ovi eto nekako "nespretno" utrošili. Pazite ostrašćeni "arhaični vlastodršci" koji ste razum ostavili u opancima i upravljate sa sirotinjom obećavajući im posao i grant iz kojeg sebi mogu kupiti koji metar drva za zimu da ste udarili na beton.

Optužili ste ljude, čiji su bližnji takođe našli posljednji smiraj na tom istom mezarju, ljude koji se ponose što su Bošnjaci i za svoju naciju vrijedno uče i rade, donose nagrade, šire ljubav i kulturu, umiju pjevati, svirati ali Boga mi i imaju u svojim redovima više obrazovanih nego svi u vlasti zajedno. Mnogi od njih su pravnici, ekonomisti čak i revizori što će rezultirati da se crvenite pred ovim zemaljskim sudom, nažalost prvo ovi koji su potpisali ali doći će red i na vas.

Besmislice koje je gorepomenuto udruženje navelo je bukvalno jadno, mogli bi navesti milion primjera video snimaka sa brčanskih stratišta, i svih mezarja proisteklih agresijom na Brčko ali avaj nije jer su na njima uvijek bili Bošnjaci koji dijele sirotinji opljačkano od druge sirotinje pa se to može. Neću ni navoditi da ovo nisu aršini nego jednostavna pohlepa za opstankom i cementiranjem postojećeg stanja jer ukoliko dođe do promjene, moraće se na ovozemaljski sud, onozemaljskog se ne boje.

 

Last modified on Wednesday, 30 September 2020 19:23

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…