18 Oct 2020

MIRSAD ĐAPO: NAŠI MLADI NA NAŠOJ LISTI NISU IKEBANA KAO KOD VLADAJUĆIH STRANAKA

Danas sam pogledao kandidatske liste drugih političkih subjekata i na prvi pogled prisutnost mladih je veća nego ranije i to jest dobro, međutim želim upravo iz tih razloga ukazati na očiglednu manipulaciju i politizaciju mladih kandidata koji su tu samo statisti i služe za dobivanje jeftinih poena, odnosno glasova birača.

Primijetio sam naprimjer da kod jednih na kandidatskim listama su na čelu vječiti lideri koji griju i trljaju poslaničke klupe dva ili tri mandata, a da od njih narod nema nikakve koristi, bilo da su iz pozicije ili opozicije i gle čuda i oni pričaju o mladim na slobodno se može reći svojim listama. Kod drugih opet druga priča sa istim namjerama na čelu liste mlada kandidatkinja, a dalje među sledećih šest mjesta BOLJU BUDUĆNOST nude stara lica, vječiti u raznim stranačkim opcijama, u dugoj istoriji njihovog stolovanja u poslaničkim klupama, opet za narod bez ikakve nafake  i oni opet hoće isto uz oblandu mladih koje eto nude samo kao fikciju.  

DOSTA JE PROVIDNIH MANIPULACIJA MLADIM

Ima još žalosnija pojava tu ovi iz SNAGA NARODA naročito pretjeruju, a i drugi iz vladajućih ih u tome prate, ista je to matrica na listi je velika većina mladih koji su tek stranački zaposleni na jasle javnih institucija, stranačka vojska koji su svoj vijek uglavno započeli na krilima neviđene političke korupcije sa upitnim znanjem i sposobnostim. Pogledajte koliko je mladih kandidata na listama vladajućih stranaka koji su sada dobili posao u neviđenoj političkoj korupciji. 

NAŠA LISTA JE DRUGAČIJA OD OVIH DRUGIH

Zato ponavljam da je ova naša lista potpuno drugačija sastavljena na istinskim  zdravim principima jer pored mladosti i iskustva posebno ističem da je 70 posto kandidata prvi puta na listama a 60 posto je mlađe od 30 godina,svaki treći nažalost nezaposlen.  Na našoj listi ima  mnogo uspješnih u raznim oblastima, o ovome ću još ovih dana  pisati i vama građanima distrikta se obraćati uz svakodnevnu poruku: Podržite nas,valja ovo stanje mijenjati i ovu propast zaustavljati.

Last modified on Sunday, 18 October 2020 08:43

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…