15 Oct 2020

POKRET SPD BRČKO: PUNA PODRŠKA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA U SPRIJEČAVANJU IZBORNIH PREVARA

Pokret SPD Brčko izražava zadovoljstvo i punu podršku nadležnim institucijama na preduzimanju energičnih aktivnosti na spriječavanju izbornih manipulacija i prevara kako prilikom prijava građana za glasanje poštom iz inostranstva tako i prevarama prilikom brojanja glasova na predhodnim izborima i pogotovo prilikom kupovine glasova.

Ovo su pojave koje se u našoj sredini javno pominje od strane velike većine ogorčenih građana što građani oštro osuđuju ali istovremeno sumnjaju u kredibilitet izbornog procesa. Najnovije aktivnosti nadležnih institucija unijele su pozitivno ozračje da se ove pojave mogu spriječiti i imaju podršku cjelokupne javnosti u BiH. Konačno eto i naš Distrikt u  javnosti se prepoznaje po nekim pozitivnim procesima. Uvjereni smo da je došlo krajnje vrijeme da se vladajućim strankamA, te pogotovo bahatim zvaničnicima i tajkunima kojih je većina u vlasti kaže dosta je, i to upravo od građana na predstojećim izborima čiju volju neće moći narušiti izbornim prevarama i manipulacijama koje su do sada činili i tako se održavali na vlasti decenijama, pogotovo u poslednja dva mandata kada je Distrikt doživio ekonomsku propast a  cjelokupno društvo bezperspektivnost uz veliki egzodus mladih u zemlje zapada.

I pored svega vlast nastavlja sa predizbornim manipulacijama i zloupotrebama

Svjedoci smo ovih dana da vlast se i dalje ne osvrće na sve ove manipulacije  i dalje nastavlja sa zloupotrebama izbornog procesa da bi prije izbora obezbijedili povlaštenu poziciju kod birača  tako da je i dalje prisutno zapošljavanje na određeno vrijeme bez ikakvih kriterija i realnih potreba. Užurbano se bez ikakvih kriterija, osim stranačkih podobnosti popunjavaju upravni i nadzorni odbori te rukovodna mjesta u javnim institucijama bez obzira  na prisutan sukob interesa koji je na sceni. Jedini uslov za  izabrane je stranačka knjižica i stranačka poslušnost.

Nezaposleni traže pravo na rad, a ne predizbornu sadaku od 100 KM

Radnicima koji traže zaposlenje dijeli se sadaka umjesto prava na rad. Posebno poniženje  doživljavaju ovih dana nezaposlena lica koji pred ove izbore dobivaju sadaku od 100 KM novčane pomoći ,umjesto zaposlenja koje godinama čekaju  a da pri tome nisu dobili priliku da dobiju radno mjesto pored stotine stranačkih uhljeba, dajdžića i amidžića ili nisu imali sredstava da kupuju radna mjesta. Vlast se eto sjetila i njih da dobiju njihovu naklonost pred izbore i to izdvajanjem sredstava koje pripadaju svim građanima Distrikta što je krajnje licemjerno  i neodgovorno s obzirom da u vrijeme početka korone kada je nastupila i kriza nisu htjeli izdvojiti sredstva za ovu grupaciju građana.

Sa svim na kraju ovog našeg obraćanja, obzirom da našu dalju aktivnost nastavljamo u predizborno vrijeme u zajedničkom nastupu sa Narodom i Pravdom ističemo i činjenicu da se ova vlast sjetila raditi i u predizborno  vrijeme. Ne sporimo da moraju ispuniti obaveze koje su preuzeli od supervizora.

Žestoko ćemo se suprostaviti najavama rebalansa pred same izbore namjenjeni interesima zvaničnika

Žestoko ćemo se suprostaviti novim rebalansima u milionskim iznosima kojima se žele zadovoljit apetiti pojedinih zvaničnika kojim očigledno sve ovo što su radili u vlastitu korist nije bilo dosta.

Nekada je vlast svoje rezultate predstavljala desetinama urađenih kapitalnih projekata širom distrikta,a danas premještenom fontanom i uličnim satom u centru grada

Još i ovom prilikom želimo podsjetiti naše građane da smo nekad tokom niza jubileja pa i u predizborno vrijeme obilježavali otvaranje desetina kapitalnih projekata,javnih objekata širom distrikta, desetine kilometara puteva, trotoara, kanalizacija, vodovoda, javnih rasvjeta, fabrika, spomenika kulture, a sada evo ova vlast će nas obradovati premještenom fontanom kao našim zaštitnim znakom, djelom našeg Ekmečića i malo ranije sa uličnim satom, i to je sve u gradu koji postaje sve zapušteniji i sve više liči na kasabu, od vas gospodo i dosta. Vrijeme je za promjene i odlučne i sposobne kadrove da pokrenu učmali i posrnuli Brčko Distrikt BiH naprijed  i vratimo našim građanima dostojanstvo i vjeru da svi zajedno možemo bolje.

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…