15 Oct 2020

POLITIČKA ORGANIZACIJA NAROD I PRAVDA BIH KREĆE SA KAMPANJOM "IZ TEMELJA BIH", IZ BRČKOG

Pobjednički karavan političke organizacije Narod i Pravda BiH kreće iz našeg grada.

Članovi i simpatizeri Naroda i Pravde Brčko distrikta  BiH kao i našeg partnera na ovim izborima, Pokreta Socijalne pravde i demokratije Brčko distrkta izražavaju zadovoljstvo i veliko ohrabrenje što je rukovodstvo stranke odlučilo da svoju predizbornu  kampanju započne upravo iz  naše sredine sa jasnom porukom: ”Brčko distrikt je temelj Bosne i Hercegovine”.

Naše zadovoljstvo je  posebno, s  obzirom da smo danas dobili dozvolu  za naše okupljanje na Sportsko-rekreativnom centru Blatuša u Brčkom, u petak  u 11:00 sati. Ponosni smo što će tom prilikom sa nama  biti predsjednik političke organizacije Naroda i Pravde  BiH gospodin Elmedin Konaković. Također, tu će biti i kandidati za načelnike, kao i nosioci lista za gradska i općinska vijeća širom Bosne i Hercegovine, uz podršku naših kandidata za Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Ovom prilikom se obraćamo  našim građanima da nam se pridruže na putu promjena koje želimo zajedno  trasirati i izboriti na predstojećim izborima. Obzirom da je pred nama tek početak kampanje, pozivamo  sve političke subjekte koji učestvuju na izborima na fer i korektnu kampanju. Danas smo bili svjedoci  grubog pokušaja opstrukcije održavanja ovog našeg uredno najavljenog  predizbornog skupa  ispred Vijećnice.

Skup je uredno prijavljen Kriznom štabu što očigledno nije bilo dovoljno funkcioneru vladajuće stranke koji je pokušao osporiti održavanje skupa i to očigledno zastupanjem svoje stranke koja stalno poziva na jedinstvo Bošnjaka. Ovom prilikom vladajuća stranka Bošnjaka je pokazala  pravo lice i interes da zadrži vlast po svaku cijenu. To očigledno nije  moglo proći u Kriznom štabu. Odlučno i istrajno ćemo se boriti protiv ovakvih i sličnih oblika opstrukcije i podvala.

Građani će odlučiti kakvu vlast žele. Upravo zbog svega navedenog,  pozivamo nadležne institucije i istinski ih podržavamo i ohrabrujemo da nastave energičnu aktivnost na suprotstavljanju izbornim  manipulacijama i prevarama  i vrate povjerenje građana u izborni proces. 

Last modified on Thursday, 15 October 2020 07:38

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…