13 Oct 2020

NAROD I PRAVDA BRČKO: GRADONAČELNIČE, BRČKO JE DISTRIKT BOSNE I HERCEGOVINE

Većina  portala Brčko distrikta BiH danas je prenijela  izjavu gradonačelnika Brčko distrikta BiH, Siniše Milića u kojoj otvoreno poziva sve srpske političke strane koje dobiju povjerenje građana u parlamentu da formiraju širok koalicioni savez zbog kako kaže specifičnosti Distrikta BiH kao lokalne zajednice.

Gradonačelnik  je ovom prilikom kazao da u Brčko distriktu BiH treba da se stvori široka srpska koalicija koja bi se izdigla iznad svih stranačkih i radila prije svega na očuvanju nacionalnih interesa državljana Republike Srpske. Također je naglasio da je kondominijum kao Arbitražna tekovina garancija suvlasništva entiteta nad Brčko distriktom BiH.

Podsjećamo gradonačelnika Brčko distrikta BiH da je 8. marta 2000. godine međunarodnom arbitražom osnovan Brčko distrikt BiH, samostalna administrativna jedinica koja ne pripada ni jednom od entiteta a nad kojim suverenitet imaju institucije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina kao država koja posjeduje dva entiteta kao i Brčko distrikt BiH je uvijek bila država svih naroda i narodnosti koji žive u njoj i tako treba da ostane i u budućnosti. Sve tri nacije ravnopravno  imaju pravo na svoj jezik, kulturu i slobodnu šetnju gradom bez nametanja zakona određene nacije.

Svjedoci smo da se nažalost  i nakon više od 20 godina  u Brčko distriktu BiH stvaraju nacionalne podjele zarad jeftinih političkih poena. Brčko distrikt BiH kao lokalna zajednica u svome političkom djelovanju treba da bude primjer za oba bosanskohercegovačka entiteta, da bude linija spajanja a ne razdvajanja i podjela.

Poštovani gradonačelniče Miliću, da li ste Vi gradonačelnik svih naroda koji žive u Brčko distriktu BiH  ili zastupate interese samo jednoga naroda i prezentirate naredbe koje dolaze sa vrha Vaše stranke?

 

Top
Mi koristimo kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva na ovoj web lokaciji. Korištenjem ove web lokacije Vi dajete saglasnost da kolačići budu korišteni. More details…